Enkele bezienswaardigheden in de omgeving:

 

Buren

In Buren bevindt zich een Jesuitenkerkje met prachtige wand- en plafondschilderingen uit de italiaanse school. Het kerkje met haar bijzondere Barok facade stamt uit de helft van de 18e eeuw (1750). De Maria Vermahlung aan het plafond is van een perspectivische perfectie!

Paderborn

Paderborn is een stad met een grote domkerk en een fraai stadhuis, mooie vakwerkhuizen en een groot autoloos winkelgebied. Leuk om te bezoeken.

 

 
 

Arolsen

Arolsen - dat liefdevol het “Versailles van Hessen”wordt genoemd- bezit met zijn goed gebleven Barok-architectuur en talrijke lanen, een der fraaiste stadsbeelden van Duitsland. Het Residenzschloss, waar onze koningin Emma (haar geschiedenis is te lezen in het boekje te vinden in onze informatiemap) is opgegroeid, is hier een mooi voorbeeld van. Dit prachtige slot is te bezichtigen. Ligt op 40km afstand van Husen.

Klooster Dalheim

In Dalheim waar u -binnendoor- lopend naar toe kunt ( 12 km heen en terug ) staat een klooster, in 1264 gesticht en in 1460 in de huidige staat herbouwd. Leuk om te bekijken. Het vroegere tuinhuis is verbouwd tot een cafe-restaurant.

 
 

De Wewelsburg

De Wewelsburg –op 12km afstand- is een renaissance-slot. Het heeft 3 torens in een precies gelijke driehoekige vorm. Zeer bijzonder. De Wewelsburg kreeg naam als nazi bolwerk in de oorlog ’40-’45. Himmler, aanvoerder van de SS, huurde het slot als station voor zijn generaals.

 

Een dagje richting Detmold: 40km vanaf Husen...

 

Hermans Denkmall

Het Hermanns Denkmal is 53 ½ meter(!) hoog en bevindt zich op de 386m. hoge bergtop Grotenburg die steil omhoog rijst uit de middelste keten van het Teutoburger Woud. Met de bouw is in 1838 begonnen en eindigde in 1875, 37 jaar later.

 

 

Adlerwarte

In onze omgeving bevinden zich een groot aantal dierparken (zie informatieboeken in het huisje). Een ervan is de Adlerwarte in Berlebeck bij Detmold. Er bevinden zich vele grote roofvogels, zoals de zeearend en de witkoparend. Ook verschillende soorten gieren. De vogels vliegen rakelings over uw hoofd om precies te landen op de vuist van de verzorger! Unieke vliegdemonstratie!

   
     
 

Extersteine

In Horn-Bad Meinberg, ook bij Detmold, bevinden zich de Externsteine, een monumentele groep kale rotsen van zandsteen. De twee hoofdrotsen zijn te beklimmen. Het is een echte toeristenattractie.

Fürstliches Residenzschloss

En dan het prachtige Fürstliches Residenzschloss Detmold, waar Prins Bernhard is opgegroeid. 400 jaar vorsten en graven “zur Lippe”. Het bekijken zeer zeker waard. Dagelijks rondleidingen. Zie informatieboek.

 
  Westf. Freilichtmuseum

Het Westfaals Openlucht Museum in Detmold is het grootste openluchtmuseum van Duitsland. Dat is echt een dagje genieten..

 

 

Wilhemshohe

Wilhemshohe bij Kassel heeft een waterkunstwerk nabij het Schloss Wilhelmshohe in europa’s grootste bergpark. Op woensdag en zondag om 14.00 uur gaat de grote cascade “lopen”. Het water valt van niveau naar niveau tot in de grote vijver. Prachtig om te zien.
Meer hierover in de informatiemap in de woning.

 
 

Glasblazen

Glasblazerijen zijn er in in Willingen, Erpentrup en Bad Driburg.

 

Er zijn een aantal pretparken in de omgeving, zoals :

 

Fort Fun

Fort Fun is een grandioos western- en avonturenpark. Meer dan 40 spectakulaire attracties op een groot terrein midden in Sauerland. Je kunt er prima een hele dag vertoeven. Voor jong en oud!

Hollywood Safaripark

Ook dichtbij, in Stukenbrock boven Paderborn, ligt het Hollywood Safaripark. Het is een roofdierpark met tevens vele kinderatracties, dus zowel een leerzaam als leuk uitje..!

 
 

Erzbergwerk

In Ramsbeck, vlakbij Fort Fun, bevindt zich een ertsmijnbouwmuseum en bezoekersmijn, Erzbergwerk. U daalt met het originele mijnspoor 1,5 km de mijn af, 300m. onder de grond..

 

Winterpret...

Willingen

Rodelen in de zomer en veel sneeuwpret in de winter in het skigebied Willingen op ongeveer 50 minuten rijden.

 
         
 

Winterberg

Nog 30 kilometer verder zuiderlijk bevinden zich de hogere pistes rondom een van de bekendste skigebieden van Duitsland in Winterberg.

Ook leuk In de zomer is de kabelbaan naar de 875m hoog gelegen Hochheideturm, dit is het hoogste uitzichtspunt van Noord-West Duitsland

 

 

Water..water..water.. en meer water..ander water..zwemwater..:

Natuurbad Atteln

Dichtbij op 2km, in Atteln bevindt zich een nieuw verwarmd openlucht natuurbad (geen chloor!) met gescheiden diep-, ondiep- en kinderbassin. Met speelveld.

 

 

Lippesee bij Paderborn met waterskibaan, zeilen, surfen, peddelen en een strandje om te zonnen..een echt vrijetijdsparadijs!

     
 

Diemelsee, Mohnesee, Hennesee, Twistesee

Diemelsee, een stuwmeer, net als de Mohnesee voor surfen, zeilen en vissen..en niet te vergeten de Hennesee bij Meschede alsmede de Twistesee bij Arolsen Al deze meren zijn voor een dagje uit goed aan te rijden…tussen de 40 en 70 km.

Afbeelding: Brug over de Mohnesee (60 km)

Emmerstausee / Schiedersee

Dan is er nog de Emmerstausee, eveneens voor een zonnig dagje uit. Er is van alles in- en rondom het water te doen, vooral voor kinderen een ultiem uitje, ook vanwege het Funtastico familiepark.

 
 

Thermen Bad Driburg

Water in de vorm van thermalbaden vindt u rondom Husen, b.v. in Bad Driburg. Ook in Bad Lippspringe,daar bevindt zich de Westfalen Therme. Bad Wunnenburg heeft trouwens een heel mooi overdekt zwembad..